Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama



Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama işlemini internetten zahmetsizce gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi sayesinde Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama uygulamasına giriş yapıp sorgulamayı yapabiliyoruz. Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama uygulaması sayesinde trafik cezalarımızı görebilir, sürücünün ceza puanlarını görebilir ve ehliyet ile alakalı diğer bilgileri de kolaylıkla öğrenebiliriz.

Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama uygulaması sadece e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle bir e-devlet sistem şifresine ihtiyacınız vardır. Kişiye özel verilen bu e-devlet şifresini size en yakın bir PTT şubesine giderek T.C. Kimlik numaranız ile birlikte alabilirsiniz. E-devlet şifrenizi öğrendikten sonra turkiye.gov.tr adresinden e-devlete giriş yapın. Giriş işleminden sonra çıkan ekranda kişisel bilgiler bölümüne girin.  Bu bölümden ehliyet işlemlerini seçin. Bu sayede Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama ile alakalı tüm bilgileri görebilirsiniz.

Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama ekranında sürücü ceza puanına dikkat etmenizi öneriyoruz. Sürücü ceza puanları Karayolları Trafik Kanununda suç olarak belirtilen olaylar dahilinde suça göre puan verilerek hesaplanmaktadır. Eğer sürücü ceza puanınız 100’e ulaştıysa sürücü belgenize 2 ay boyunca el konulmaktadır. Ayrıca bazı testlere de tabi tutulmaktasınız. Eğer ki 1 yıl içinde ikinci kez 100 ceza puanına ulaştıysanız bu sefer 4 ay boyunca sürücü belgenize el koyulur. Ayrıca psikiyatri ile ilgili bir uzman sizin hakkınızda değerlendirmede bulunur ve sizi muayene eder.

Sorgulama Adresi

https://www.turkiye.gov.tr/surucu-belgesi-ceza-puani-sorgulama

Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz...

 
Sitede; TC kimlik no sorgulama, sgk sorgulama, sgk ne zaman emekli olabilirim, sgk emekli maaşım bağlandımı, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi sorgulama, araç sorgulama, borç sorgulama, telefon rehberi sorgulama, hgs sorgulama, fatura sorgulama, hava durumu sorgulama, türk telekom, turkcell, avea, vodafone, meb, kandil geceleri sorgulama, ezan vakitleri gibi içerikler yer almaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.