Mavi Kapak Sorgulama



Toplanan her bir plastik kapak, bedensel engelliler için akülü tekerlekli sandalye umudu oluyor. ''Mavi kapak'' adıyla başlatılan, ancak sonradan tüm kapakların da dahil edildiği kampanyalarla ihtiyaç sahibi pek çok engelli, akülü tekerlekli sandalye sahibi oluyor.

Plastik kapaklar, akülü tekerlekli sandalyeye dönüşme serüveninde pek çok aşamadan geçiriliyor. Ambalaj atıklarının işlenerek yeniden kullanılabilir hale dönüştürülmesi için kurulan tesislerde, farklı işlemlerden geçen plastik kapaklar, ayrıştırma ve küçük parçalara bölünmesinin ardından yumuşatılarak işlenebilir hale getiriliyor. Tesislerde 200 derecenin üzerindeki bir ısıda tamamen eritilen plastik kapaklar, yumuşak dokulu sicimler haline getirildikten sonra ham maddeye dönüştürülüyor.

Bir akülü sandalyenin alınabilmesi için 2 tonluk kapak toplanması gerekiyor. Bir kapağın ortalama ağırlığının ise 2 gram olduğunu biliniyor, bu kapsamda yaklaşık 1,5 milyon ile 2 milyon arasında kapakla akülü tekerlekli sandalye alınabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz...

 
Sitede; TC kimlik no sorgulama, sgk sorgulama, sgk ne zaman emekli olabilirim, sgk emekli maaşım bağlandımı, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi sorgulama, araç sorgulama, borç sorgulama, telefon rehberi sorgulama, hgs sorgulama, fatura sorgulama, hava durumu sorgulama, türk telekom, turkcell, avea, vodafone, meb, kandil geceleri sorgulama, ezan vakitleri gibi içerikler yer almaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.