Sahte Para Sorgulama



Nasıl İşlem Yapacağım ?
Kontrol etmek istediğiniz banknotun önce para birimini sonra banknot değerini listeden seçtikten sonra, para üstünde bulunan seri ve sıra numarasını arada hiç bir boşluk bırakmayacak şekilde ilgili alana yazarak “Sorgula” düğmesine basarak sorgulamayı yapabilirsiniz.

Bir para birimine ait sahte banknotları listelemek için ilgili para birimini seçip “Banknot Değeri” alanını “Hepsi” seçerek seri ve sıra numarası girmeden “Sorgula” düğmesine basmanız gerekmektedir. Tüm sahte banknotları listelemek içinse “Para Birimi” ve “Banknot Değeri” alanlarını “Hepsi” seçerek seri ve sıra numarası girmeden “Sorgula” düğmesine basmanız yeterli olacaktır.

SAHTE PARA İLE KARŞILAŞMANIZ DURUMDA NE YAPMALIYIM ?
Türk Ceza Kanunu’na göre gerçek zannıyla aldığı paranın sahteliğini fark eden kisiler, sahte parayı veren kişilerin eşkal bilgilerini tarif etmek sureti ile 3 gün içinde Emniyet makamlarına bildirdikleri takdirde kendileri hakkında herhangi bir soruşturma yapılmamaktadır.

Bu nedenle , sahte bir parayla karşılaştığımızda;

  • Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmemeli,
  • Şahsın eşkaline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini ve hatta varsa otosunun plakasını ve diğer özelliklerini tespit etmeli,
  • Şahsi mümkün mertebe oyalamalı,
  • Bu arada en kısa sürede “155 Polis İmdat” veya en yakin polis birimini olaydan haberdar etmeli,
  • Sahte para güzel bir şekilde muhafaza edilmeli ve sadece gelecek görevlilere teslim etmeli,
  • Sanık durumuna düşme korkusuyla ya da neme-lazım düşüncesiyle pasif kalmamalı, olayı sineye çekmemeli,

Yapılacak ihbarın, aranan bir kisi veya şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olabileceği unutulmamalıdır

Sahte Para Sorgulaması için aşağıdaki linke tıklayınız.

Sorgulama Adresi

http://www3.tcmb.gov.tr/sbss/sorgu.php

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz...

 
Sitede; TC kimlik no sorgulama, sgk sorgulama, sgk ne zaman emekli olabilirim, sgk emekli maaşım bağlandımı, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi sorgulama, araç sorgulama, borç sorgulama, telefon rehberi sorgulama, hgs sorgulama, fatura sorgulama, hava durumu sorgulama, türk telekom, turkcell, avea, vodafone, meb, kandil geceleri sorgulama, ezan vakitleri gibi içerikler yer almaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.