Yurtdışından Getirilen Telefonların İMEİ Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?



Yurtdışından gelen telefonların ülkemizde sorunsuz olarak kullanılabilmesi için öncelikli olarak İmei kayıt işleminin yapılması gereklidir. Bu sayede gelen telefonlar İMEİ sorunu yaşamayacak ve Telekominikasyon Kurumu tarafından yasa dışı cihaz olarak ele alınıp kullanıma kapatılmayacaktır.
Yurtdışından gelirken yanınızda getirdiğiniz, kargo yada başka yollarla ülkeye soktuğunuz tüm yabancı uyruklu telefonların İmei kayıt işlemine tabi tutulması gereklidir.

Kayıt işleminin yapılabilmesi için gerekli olan belgeler:

  • Pasaport
  • Nüfus Cüzdanı
  • Emniyetten Alınacak Ülkeye Giriş Kağıdı (Pasaportunda Giriş Tarihli Mühür Olanların Alması Gerekmiyor)
  • İkametgah Belgesi (Türk Pasaportu Olanların Alması Gerekmiyor)

Yeni Bir Hat (Sadece Yabancı Pasaportu olup, İkametgah getiremeyenlere tek bir hatla kullanım şartı getirilmesi sebebiyle verilmektedir. Belgeleri sağlayanların alması gerekmiyor.)

** Bir pasaport üzerinden 2 yılda 1 kez sadece 1 adet telefon kaydına izin verilmektedir. Bu sebeple kayıt yaparken 2 sene daha o pasaportla telefon alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor.

** Bir pasaport ile kayıt yaptırabilmek için ülkeye giriş tarihinden 30 gün geçmeden başvurmanız gerekli. Ülkeye giriş yapalı 30 günü aşmışsa, o zaman kayıt işlemi yapılamıyor.

** Kayıt işlemi sırasında sizden kayıt ücreti talep edecekler. Ona göre cebinizde bir miktar para olsun. Kayıt işlemleri ücretli olarak yapılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz...

 
Sitede; TC kimlik no sorgulama, sgk sorgulama, sgk ne zaman emekli olabilirim, sgk emekli maaşım bağlandımı, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi sorgulama, araç sorgulama, borç sorgulama, telefon rehberi sorgulama, hgs sorgulama, fatura sorgulama, hava durumu sorgulama, türk telekom, turkcell, avea, vodafone, meb, kandil geceleri sorgulama, ezan vakitleri gibi içerikler yer almaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.