2013 Yurtkur Yurt Barınma Sorgulama



Kurum; halen 81 il, 138 ilçede ve Lefke'de bulunan toplam 345 yurtta 308.000 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir.

Yurtlarımızda barınan ve maddi yetersizlik içerisinde bulunan öğrenciler ile şehit ve gazi çocukları, Devletin koruması altındaki öğrenciler, Türkiye burslusu öğrencilerden yurt ücreti alınmamakta olup; bu imkândan 2012-2013 öğretim döneminde 15.963 öğrenci yararlanmaktadır.

Kurumumuz yurtlarında; 2011-2012 öğretim döneminde Hükümetimizle Kültür Anlaşması yapılan 126 ülkenin 120’sinden ülkemize gelen hükümet burslusu öğrencilerine, 1992-1993 öğretim yılından itibaren Türk Cumhuriyetleri ve Topluluklarından gelen devlet burslusu öğrencilerine ve kendi imkanlarıyla gelen diğer yabancı uyruklu öğrenciler ile KKTC’den gelen öğrenciler olmak üzere 2403’ü kız, 5283’ü erkek genel toplamda 7686 yabancı uyruklu öğrenciye barınma imkanı sağlanmıştır.

Ancak; 2012-2013 öğretim yılından itibaren ülkemizde öğrenim görecek olan yabancı uyruklu öğrenciler, ‘’uluslararası öğrenciler’’ olarak Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca ‘’Türkiye Burslusu’’ adı altında ülkemize davet edilmektedirler.

Bu öğrencilerimiz; burslulukları bitene kadar tahsis edilen kontenjanları dahilinde Kurumumuz yurtlarında depozito ve yurt ücreti alınmadan barındırılmaktadırlar.

Türkiye Burslusu öğrencilerinin her yıl ülkemize gelmeden önce TÖMER ve Üniversitelerin bulunduğu illere göre yurtlardaki yerleri ayrılmaktadır.

Uluslararası öğrenciler olarak ülkemize gelen tüm öğrencilerimize; Kurumumuza ait yurtlarda ülkemiz öğrencilerine verilen hizmetlerin tamamından herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın eşit olarak yararlanmalarına imkan sağlanmaktadır.

2013 yılında Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt yatak ücreti 111 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 114–198 TL arasındadır.

2012 yılında sabah kahvaltısı 2 TL, akşam yemeği yardımı 4 TL olmak üzere 6 TL yapılan beslenme yardımı, 2013 yılında sabah kahvaltısı 2.20 TL, akşam yemeği yardımı 4.50 TL olmak üzere 6,70 TL'ye yükseltilmiştir.

Devlet koruması altındaki öğrencilere yapılan günlük yardım ise; 2012 yılında 16.00 TL iken, 2013 yılında 16,70 TL’ ye yükseltilmiştir.

Yurtlarımızda barınan öğrencilerin, dersleri dışında kalan serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını geliştirmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, bölgeler ve yurtlar arası yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır. Ayrıca, psiko-sosyal servislerde öğrencilerimize koruyucu ruh sağlığı hizmeti de verilmekte, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sağlamaları maksadıyla oryantasyon programları düzenlenmektedir.

Şehir dışından gelen öğrenciler için tanıtım faaliyetleri yapılarak terminallerde kurulan stantlar aracılığı ile karşılanıp yurtlara yerleştirilmeleri sağlanmıştır.

Kurum yurtları 2005 yılından itibaren kaynakların etkin kullanılması amacıyla yaz aylarında iç ve dış turizme açılmıştır.

Kurumumuz çeşitli dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının tüm etkinliklerine de barınma hizmetiyle destek vermektedir.

Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz...

 
Sitede; TC kimlik no sorgulama, sgk sorgulama, sgk ne zaman emekli olabilirim, sgk emekli maaşım bağlandımı, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi sorgulama, araç sorgulama, borç sorgulama, telefon rehberi sorgulama, hgs sorgulama, fatura sorgulama, hava durumu sorgulama, türk telekom, turkcell, avea, vodafone, meb, kandil geceleri sorgulama, ezan vakitleri gibi içerikler yer almaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.