Yüzme Öğrenme Teknikleri Sorgulama



Neden yüzemiyorum, yüzmeyi nasıl öğrenirim, en kolay yüzme öğrenme teknikleri gibi sorular yüzme öğrenmek isteyenlerin en sık sorduğu sorulardır.

Yüzme gerçekten de hem zor hem de kolay bir aktivitedir. Biraz bisiklet binmeye benzer. Bisiklet sürmeyi öğrenmek de başta zorlayıcıdır. Dengeyi sağlama ve dengeyi bozmadan hareket etmek bisiklet sürmeyi öğrenenlerin başlarda en zorluk çektikleri konulardır. O kadar zorlanılır ki düşmeden bisiklet öğrenmeyi bilen yoktur muhtemelen.

Aynı bisiklet sürmede olduğu gibi yüzmeyi öğrenirken de hiç alışık olmadığımız bu aktivite bizi gerçekten zorlar. Çünkü kendimizi suya bırakmakta zorlanırız. Yüzmedeki en önemli husus ise budur. İnsanın kendini hiç zorlamadan, kasmadan suya bırakabilmesidir. Çünkü kendisini rahatlıkla vücudunu kasmadan suya bırakan kimse zaten batmaz. Su sizin vücudunuzu zaten kaldıracaktır. Ancak yüzme bilmeyen kimse batacağım korkusuyla vücudunu iyice gerip kastığı için uyguladığı bu kuvvetle suyun üzerinde kalamaz ve batmaya başlar.

Yüzmeyi nasıl öğrenirim?
Kolay yüzme öğrenme için havuzda ya da denizde bol bol eksersiz yapmak gerekir. Tabii ki yüzmeyi bilmeyen bir kimse boyunu aşan yere gitmemeli. Denizde en fazla göğse kadar gelen suda eksersiz yapılmalı ve denizin açık kısmına sırt verilerek geldiğimiz kıyıya doğru bu alıştırma yapılmalıdır. Kıyıya paralel şeklinde de alıştırma yapılmamalıdır. Çünkü her an bir çukura rastgelebilir ve o panikle daha da açıklara gidebilme ihtimalimiz olabilir.
Tabii ki yanımızda yüzmeyi iyi bilen birinin de olması çok daha iyi olur.

Bu şekilde çok derin olmayan suda kendimizi suya bırakma alıştırmalarını yapmalıyız. Kendimizi sakince suya bırakıp yatay konum almaya çalışmalıyız. Eğer batacak olursak bile paniklemeyip suda kalmaya çalışmalıyız. Olmayınca tekrar denemeliyiz. Alıştırma yaptığımız su derinliği zaten göğsümüzü geçmediği için boğulma tehlikemiz yoktur. Bu yüzden batıyorum diye korkmanıza gerek yoktur. Bu denemeleri sık sık yapmalıyız. Yüzüstü kendinizi suya bırakınca hafif hafif kollarınızla kulaçlar atmaya çalışın ve ayaklarınızı da çok hafifçe yukarı aşağı salınım halinde hareket ettirmeye çalışın. Kulaçlarınızı dışarıdan içeriye doğru önümüzdeki suya alın hizamızdan daldırarak aşağıdan kenarlara doğru götürerek ve hafif hareketlerle deneyin. Önce bir kol ve hemen ardından diğer kolla yapın. Yani bir bir nevi ellerinizle pedal çevirme hareketi gibi yapın. Bir kolunuz yukarıdayken diğer kolunuz suda olsun. Bu aynı zamanda kayık hareketidir. Kayık burnunun gördüğü vazifeyi siz de ellerinizle görüyorsunuz. Ellerinizle önünüzdeki suyu yarmış oluyor ve kendinize yol açmış oluyorsunuz.
Sıkılmadan bu yatma pozisyonunu yaparak kol ve ayak hareketlerini yapmaya çalışın. Suyun altına battığınızda kalkın ve yine deneyin. Günde bir iki saat deneyerek birkaç gün içinde su içinde kalmayı ve az az da olsa yüzmeye başladığınızı göreceksiniz.

Bazıları ördek, su minderi gibi deniz araçlarıyla yüzmeyi öğrenmeyi daha kolay bulabilir. Ancak benim görüşüme göre bunlar yüzme öğrenmenizi kolaylaştırmaz tersine sizi rahatlığa alıştırarak yüzmeyi daha uzun sürede öğrenmenize neden olabilir.

Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz...

 
Sitede; TC kimlik no sorgulama, sgk sorgulama, sgk ne zaman emekli olabilirim, sgk emekli maaşım bağlandımı, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi sorgulama, araç sorgulama, borç sorgulama, telefon rehberi sorgulama, hgs sorgulama, fatura sorgulama, hava durumu sorgulama, türk telekom, turkcell, avea, vodafone, meb, kandil geceleri sorgulama, ezan vakitleri gibi içerikler yer almaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.