Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?



Kış lastiği takma uygulaması ne zaman başlayacak? Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren başlayacaktır. Peki hangi araçlar kış lastiği takmak zorundadır?

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI (01 Aralık 2014-01 Nisan 2015)

Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden; kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve ‘A türü yetki belgeleri’ne kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

Bu süreç hava koşullarına göre 1 ay uzatılabilir.

‘Kış lastiği kullanımı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca hazırlanan ve 8 Kasım 2012 tarih ve 28461 sayı ile Resmi Gazete’de yayınlanan, ‘Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut, Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmelik’ ve buna bağlı olarak yayınlanan genelgeler ile düzenlenmiştir.

Kış lastiği uygulaması zorunlu illeri görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

Sorgulama Adresi

http://www.sorgusayfasi.com/2013/12/ks-lastigi-zorunlu-olan-iller.html

Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz...

 
Sitede; TC kimlik no sorgulama, sgk sorgulama, sgk ne zaman emekli olabilirim, sgk emekli maaşım bağlandımı, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi sorgulama, araç sorgulama, borç sorgulama, telefon rehberi sorgulama, hgs sorgulama, fatura sorgulama, hava durumu sorgulama, türk telekom, turkcell, avea, vodafone, meb, kandil geceleri sorgulama, ezan vakitleri gibi içerikler yer almaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.